2013, Anul european al cetățenilor

208
2013, Anul european al cetățenilor - ueisipastreazaratingulinsacupers-1357056248.jpg

Comisia Europeană (CE) lansează, în 2013, Anul european al cetățenilor, care coincide cu un moment de răscruce al procesului de integrare europeană: în 2013 se împlinesc 20 de ani de la introducerea, în 1993 prin Tratatul de la Maastricht, a cetățeniei europene, informează un comunicat al CE dat publicității marți la Bruxelles.


"Avem nevoie de implicarea directă a cetățenilor pentru a construi o Uniune mai puternică și cu un caracter politic mai pronunțat. Este motivul pentru care 2013 a fost desemnat Anul european al cetățenilor - un an dedicat dumneavoastră și drepturilor dumneavoastră în calitate de cetățeni ai UE", a afirmat vicepreședintele Viviane Reding, responsabilă pentru justiție, drepturi fundamentale și cetățenie, citată de realitatea.net.

"Cetățenia europeană este mai mult decât un concept. Este o realitate tangibilă, care se traduce în beneficii concrete pentru cetățeni. CE dorește să-i ajute pe oameni sa înțeleagă cum pot beneficia în mod direct de propriile drepturi și vrea să cunoască punctul lor de vedere privind viitorul Europei. Cetățenii europeni trebuie să fie în măsură să își exprime preocupările și să pregătească terenul pentru alegerile europene viitoare. A venit momentul să ne implicăm cu toții activ în definirea viitorului nostru comun", a adăugat ea.

 

Află mai mult...



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.19 secunde