27 de balene au eșuat pe o plajă din Mexic. Numai trei au supraviețuit

142
27 de balene au eșuat pe o plajă din Mexic. Numai trei au supraviețuit - baleneesuate-1463398326.jpg
Douăzeci și șapte de balene au eșuat pe o plajă din nordul Mexicului și numai trei au supraviețuit, au declarat serviciile mexicane de protecție a mediului (Procuraduría Federal de Protección al Ambiente, PROFEPA), care au luptat timp de 15 ore pentru a le salva viața, informează agenția France Presse.

Balenele au eșuat pe malul unei plaje din San Felipe, situată în municipiul Ensenada, din statul mexican Baja California.

Pe parcursul a aproape 15 ore, personalul PROFEPA, precum și militarii și pescarii, au încercat să le ducă în apa adâncă. Dar mareea a fost prea mică și a rămas la fel în zori, făcând ca balenele să revină la mal. Numai două balene-pilot adulte și una mai mică au putut fi salvate, a menționat PROFEPA într-un comunicat.

Autoritățile studiază motivele acestui accident, dar "estimează că balenele au fost dezorientate, deoarece niciunul dintre specimene nu prezintă deteriorări sau răni vizibile, nici urme de năvoade, de instrumente pentru pescuit sau de activități antropice care ar fi putut provoca sau influența acest eveniment".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4448 secunde