Concurs 280 de morți în urma furtunilor violente din SUA

281
280 de morți în urma furtunilor violente din SUA - b0411fc0c999e77144a1db424c208b25.jpg

Articole recomandate

Tornade violente și inundațiile provocate de furtunile care mătură de câteva zile sudul SUA au făcut cel puțin 280 de morți, lăsând în urmă o zonă pe care se mai întind doar ruine.
Numai în statul Alabama, numărul deceselor înregistrate până miercuri era 184, potrivit autorităților locale. Cartiere întregi au fost de-vastate de trecerea furtunii.
Președintele Barack Obama, care s-a deplasat vineri în Alabama pentru a inspecta pagubele și a se întâlni cu guvernatorul Ro-bert Bentley, s-a angajat joi să desfășoare tot ajutorul federal necesar pentru statele afectate de "cele mai rele tornade pe care le-au cunoscut SUA de zeci de ani". "Furtunile au luat mame și tați, fii și fiice, prieteni și vecini, ba chiar cartiere întregi", a adăugat el.
Aceste furtuni ar putea fi catastrofa naturală cea mai ucigătoare în SUA după trecerea uraganului Katrina în 2005, soldat cu 1.500 de morți, și tornadele din aprilie 1974, care au făcut 310 victime.
Starea de urgență a fost declarată până în prezent în nouă state: Alabama, Arkansas, Kentucky, Mississippi, Missouri, Tennessee, Oklahoma, iar bilanțul uman era, joi, de 280 de morți.
Peste 300 de tornade au fost înregistrate de la începerea furtunilor în urmă cu o săptămână, dintre care 130 miercuri, potrivit Serviciului meteorologic național (NWS). Pentru vineri, NWS prognoza o scurtă acalmie, urmând ca sâmbătă să se declanșeze un nou sistem de furtuni.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 29 Aprilie 2011
Stire din Actual : Astăzi are loc nunta secolului
Pagina a fost generata in 6.3777 secunde