Nunta secolului la Londra, fast și eleganță

556
Nunta secolului la Londra, fast și eleganță - 97d60e20453a94571d350395230c35f8.jpg

Articole recomandate

Prințul William și Kate Middleton au fost declarați căsătoriți, vineri, în cadrul unei ceremonii fas-tuoase care a avut loc la catedrala Westminster din Londra, în prezența a aproape 2.000 de invitați.
Mii de admiratori, turiști sau rezidenți au ocupat, începând din zorii zilei de vineri, centrul Londrei pentru a sărbători "nunta secolului", așa cum a fost supranumită căsătoria dintre prințul William și Kate Middleton, celebrată la 30 de ani de la nunta dintre Prințul Charles și Prințesa Diana.
Ceremonia a început la ora 10, când Prințul William și Kate Middleton au primit din partea reginei Elizabeth a II-a titlul de duce și ducesă de Cambridge. Primii invitați au început să-și facă apariția la catedrala Westminster în jurul orei 10:15, ora Londrei. Potrivit programului oficial, toți cei care au primit invitații pentru a participa la ceremonia de la catedrala West-minster erau așteptați să ajungă până la ora locală 11.45. Prințul William a ajuns la Westminster Abbey, în jurul orei 12, într-un auto-mobil Bentley, fiind însoțit de fratele său, prințul Harry, care a fost cavaler de onoare. Cei doi prinți britanici au fost salutați cu urale de miile de oameni adunați de-a lungul traseului către catedrala West-minster. Prințul William a purtat uniforma roșie oficială care corespunde gradului de colonel în Irish Guards, un regiment din armata regală de infanterie. La nunta sa cu Diana, prințul Charles a purtat uniforma oficială a marinei regale britanice. Prințul Harry a purtat la această ceremonie uniforma echivalentă rangului de căpitan în Household Cavalry.
Ulterior, la Westminster Abbey au început să sosească, pe rând, mama lui Kate, însoțită de fratele acesteia, un sfert de oră mai târziu, fiind anunțată și sosirea cuplului format de prințul Charles și ducesa de Cornwall, Camilla, cărora le-a urmat și regina Marii Britanii, însoțită, firește de Ducele de Edinburgh.
La ora 13:00, Kate Middleton a sosit la catedrala Westminster, fiind îmbrăcată într-o rochie de mireasă de culoarea fildeșului, cu trenă lungă. Rochia este realizată din dantelă în partea de sus și are un decolteu în formă de V destul de adânc. Ea a parcurs drumul până la altar la brațul tatălui său.
Ceremonia religioasă a început la ora 13:10, iar douăzeci de minute mai târziu, arhiepiscopul de Canterbury i-a declarat pe William și Catherine soț și soție.
Mirii au părăsit apoi catedrala, îndreptându-se către Palatul Buckingham, unde cei doi s-au sărutat în fața miilor de oameni prezenți, repetând scena consacrată în urmă cu 30 de ani de părinții mirelui.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 29 Aprilie 2011
Stire din Actual : Astăzi are loc nunta secolului
Pagina a fost generata in 0.3382 secunde