Concurs Papa Ioan Paul al II-lea va fi beatificat pe 1 mai

336

Articole recomandate

La câteva zile după nunta regală de la Londra, Vaticanul va fi la rândul său scena unui eveniment de aceeași am-ploare: beatificarea Papei Ioan Paul al II-lea. La ceremonie sunt așteptați aproape un mi-lion de pelerini, în majoritate polonezi. În onoarea evenimentului, o firmă din Polonia a început să producă, în serie mare... prăjitura preferată a regretatului suveran pontif.
Beatificarea reprezintă penultimul pas spre intrarea în rândul sfinților. Ceremoniile se vor deschide sâmbătă, 30 aprilie - a doua zi după nunta de la Londra - și vor dura trei zile. Slujba de beatificare propriu-zisă va avea loc duminică, pe 1 mai, la șase ani și o lună de la moarte papei Ioan Paul al II-lea. Pelerinii din Polonia au luat deja drumul Romei.
Dar și polonezii rămași acasă continuă să-l omagieze, în felul lor, pe Papă. O mică patiserie din orașul natal al fostului suveran pontif se mândrește că era vizitată des de suveranul pontif pe vremea când acesta era elev și aprecia foarte mult prăjiturile de aici.
"Prăjiturile cu cremă din Wadowice sunt deosebite, deoarece sunt strâns legate de persoana Sfântului Părinte Ioan Paul al II-lea, care le mânca după fiecare examen, când era adolescent", au declarat reprezentanți ai patiseriei.
O firmă a început să fabrice prăjituri în serie. Patronii susțin că au rețeta originală, lăsată moștenire de patiserul din tinerețea Papei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 29 Aprilie 2011
Stire din Actual : Astăzi are loc nunta secolului
Pagina a fost generata in 2.0593 secunde