350 de români sunt încă în Fâșia Gaza. MAE: „Situația de securiate nu a permis evacuarea, dar căutăm soluții”

706
350 de români sunt încă în Fâșia Gaza. MAE: „Situația de securiate nu a permis evacuarea, dar căutăm soluții” - ms5qcgcmagfzad1jyjmwnti3nge4mdiw-1697214926.jpg

Articole de la același autor

Purtătorul de cuvânt al Ministerului român de Afaceri Externe, Radu Filip, a declarat, vineri seară că, în prezent, sunt 350 de români în Fâșia Gaza. Acesta a adăugat că situația de securitate nu a permis evacuarea acestora, dar că, în continuare, se caută soluții pentru a-i aduce în siguranță în țară.


„Sunt 350 de români în Fâșia Gaza. Ne-au solicitat sprijin 200 de persoane. Colegii mei sunt în contact cu ei și îi asigur de faptul că România face tot ce îi stă în putere, pentru a identifica o soluție. Situația de securitate din teren nu a permis evacuarea până în acest moment. O evacuare trebuie pregătită extrem de minuțios pentru a nu pune viața în pericol celor pe care vrem să-i salvăm. Situatia este foarte sensibilă”, a mai explicat purtătorul de cuvânt al MAE.


Radu Filip a mai adăugat că în ceea ce privește situația din Israel, până în prezent, datorită celor 27 de curse operate de TAROM, dar și de alte companii aeriene, au fost evacuați 2.162 de români, care au solicitat autorităților sprijin în vedea revenirii în țară.


„Momentan, avem în atenție aproximativ 50 de cetățeni români care ne-au solicitat sprijin în vederea revenirii în România. Urmează să ajungă în România în perioada imediat următoare”, a mai spus acesta, Filip a explicat, de asemenea, că luni a fost anunțat decesul primului român din Israel, iar, ulterior, a fost confirmat și al doilea, fiind vorba despre o persoană dispărută pe data de 12 octombrie.


„Transmit condoleanțe familiilor îndoliate. Vreau să reiterez condamnarea fermă a terorismului în toate formele sale de manifestare. Menținem contactul în permanență cu autoritățile israeliene”, a conchis Radu Filip, purtător de cuvânt al MAE, la Digi24.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.4271 secunde