4000 de militari americani au fost uciși în Irak

560

Articole recomandate

Numărul militarilor americani uciși de la începutul războiului din Irak a ajuns duminică la 4.000, cinci ani de la demararea intervenției americane în această țară, relatează AFP.
"Patru militari din divizia multinațională din Bagdad au fost uciși duminică într-un atac terorist cu un dispozitiv explozibil", a anunțat ieri comandamentul american. În urma acestui atac, numărul militarilor americani uciși în Irak de la 20 martie 2003 a ajuns la 4.000, potrivit unui bilanț AFP.
"Moartea fiecărui american este resimțită de comandanți, de familii și prieteni, atât în Irak cât și acasă", a declarat un purtător de cuvânt al armatei, Gregory Smith. "Viața fiecărui militar este prețioasă și fiecare pierdere este tragică", a subliniat el.
În total, coaliția a pierdut 4.308 oameni, dintre care 4.000 americani, 175 britanici și 133 membri ai altor contingente, potrivit site-ului www.icasualties.org. Mai mult de 29.314 au fost răniși de la începutul războiului, dintre care o treime au rămas mutilați sau infirmi. Circa 40% dintre cei uciși au murit în atentate, mai ales atacuri cu bombă. Bombele artizanale au făcut ravagii în rândul americanilor, obligând Pentagonul să trimită vehicule de nouă generație cu blindaj mai performant.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0074 secunde