Concurs Crivineanu pregătește, la Murfatlar, încă o chiftea pentru Polaris

41625

Articole de la același autor

Primarul Nicolae Crivineanu se pregătește să le pună mătura și fărașul în mână tot celor de la Polaris pentru a-i face responsabili, pe banii publici, de curățenia orașului Murfatlar. În ședința de consiliu local de joi, Crivineanu vrea să obțină aprobarea aleșilor locali pentru a organiza o licitație pentru încredințarea serviciului de salubrizare de la Gospodăria Comunală către o firmă privată.

Președintele organizației PD-L Murfatlar, George Cojocaru, viceprimar și contracandidatul lui Crivineanu la primărie, atrage atenția că decizia va avea efecte nu tocmai favorabile asupra populației, motiv pentru care susține el că administrația locală ar trebui să consulte locuitorii orașului.
Deși, așa cum menționează Cojocaru într-un comunicat, legea nu obligă încredințarea acestui serviciu către o firmă privată, edilul pregătește totuși, acum, cu puțin peste două luni înainte de alegerile locale, licitarea pe o perioadă de cel puțin zece ani a curățeniei orașului. În cadrul ședinței de joi va fi supus spre aprobare și caietul de sarcini al licitației.
"Principalul efect al concesionării serviciului de salubrizare va fi majorarea prețului pentru colectarea gunoiului", menționează liderul PD-L Murfatlar referitor la licitația pregătită de primar, apreciind chiar că prețul la aceste servicii se va dubla.
Un alt aspect care pare să nemulțumească este faptul că, așa cum este întocmit caietul de sarcini, o singură firmă ar putea să se înscrie la licitație și anume SC POLARIS M. HOLDING SRL. În același timp, Cojocaru atrage atenția că, odată cu desființarea serviciului de salubrizare actual din subordinea primăriei, "bunurile private și publice ar intra în administrarea sau concesiunea firmei câștigătoare a licitației, iar actualii angajați își pierd locurile de muncă, rămânând la latitudinea firmei private și funcție de politica de resurse umane să fie reangajați sau nu".
Tot potrivit afirmațiilor lui Cojocaru, "dacă firma concesionară are activitate și în orașul Constanța există riscul aducerii gunoiului din Constanța în groapa de gunoi a orașului Murfatlar, groapă pe care firma concesionară o va avea în administrare, și nu la groapa de gunoi ecologică de la Ovidiu, unde depozitarea gunoiului se face contra cost".
Cojocaru susține că organizația PD-L Murfatlar nu va susține acest proiect de hotărâre, solicitând totodată și celorlalte partide să trateze problema cu responsabilitate. De asemenea, Cojocaru îi solicită lui Crivineanu să organizeze o dezbatere publică pe această temă. În caz contrar și dacă hotărârea va trece, totuși, de consiliul local, pedeliștii o vor ataca în contencios administrativ, Cojocaru invocând în acest sens încălcarea Legii nr. 51/2006.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9301 secunde