Mazăre se leapădă de locuințele ieftine pentru tineri

3124

Articole de la același autor

Administrația locală constănțeană pare că nu mai ajunge la cele 20 de procente din acțiunile de la Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța, la care visează de ani buni, lucru care îi dă bătăi de cap edilului Radu Mazăre.
Președintele Traian Băsescu a retrimis, ieri, spre reexaminare Parlamentului, proiectul de lege prin care 20% din acțiunile deținute de stat la respectiva companie ar trebui să revină, cu titlu gratuit, Consiliului Local al municipiului Constanța.
În cererea de reexaminare, șeful statului sublini-ază că "portul Constanța reprezintă un obiectiv deosebit de important pentru securitatea națională a României și pentru economia națională", arătând, de asemenea, că vecinătatea bazelor militare din județul Constanța "determină influențarea reciprocă a deciziilor strategice și manageriale ale entităților implicate: bazele militare și portul". Prin urmare, potrivit șefului statului, "aspecte de securitate națională vor ajunge în posesia Consiliului local al municipiului Constanța".
Președintele Băsescu apreciază că, la acest moment, transferul unui pachet de acțiuni deținute de stat către Consiliul Local al municipiului Constanța este inoportun, opinând, totodată, că "aspectele de securitate națională, izvorâte din colaborarea cu aliatul nostru în județul Constanța, vor putea fi soluționate pe măsura derulării colaborării".
Președintele României apreciază că Portul Constanța reprezintă mult mai mult decât interesele autorităților locale din municipiu, fiind principalul port românesc, situat în topul primelor 10 porturi europene, localizat la intersecția rutelor comerciale ce fac legătura între piețele țărilor central și est-europene - care nu au ieșire maritimă - cu zona Transcaucaziană și Asia, și având, prin urmare, o importanță economică națională și europeană.
La auzul veștii că mai are de așteptat până ce Consiliul Local Constanța va deveni co-proprietar al portului, edilul constănțean Radu Mazăre a declarat că nu crede în mo-tivul invocat de președintele statului, respectiv cel al "securității". În sprijinul îndoielilor sale, Mazăre invocă situația în care se află alte 20 de procente din aceeași companie, acestea fiind deținute de Fondul Proprietatea "și vor ajunge în posesia persoanelor fizice sau societăților comerciale", susține edilul.
Cert e că edilul constănțean a și găsit cel mai ingenios mod de a valorifica eșecul în favoarea lui. "Atrag atenția că banii pe care urma să îi primim ca urmare a deținerii a 20% din acțiunile portului Constanța mergeau în programul de locuințe ieftine pentru tineri", a declarat primarul Radu Mazăre care, de altfel, se pare că face cele mai multe proiecte dacă nu la șantaj, cel puțin pe principiul "blana ursului din pădure".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9351 secunde