Concurs Dulce-i mandatul de Murfatlar...

1235

Articole de la același autor

"Mult zgomot pentru nimic!", cam așa s-ar rezuma, la prima vedere, acțiunea inițiată de consilierul local Ion Vlădoi, candidat al liberalilor la Primăria Murfatlar. El i-a invitat, ieri, pe liderii partidelor politice din localitate la o dezbatere publică pentru a susține în turul doi al alegerilor locale pe contracandidatul actualului edil - șef, Nicolae Crivineanu. Inițiativa lui Vlădoi nu a avut, însă, efectul scontat, la întâlnire fiind prezenți numai președinții organizațiilor locale ale PNG, PNȚCD, Acțiunea Populară, un membru al PD-L "venit din întâmplare" și câțiva membri și simpatizanți ai PNL.
Din păcate, partidele cu potențial electoral au declinat invitația liberalului, invocând varii motive. Dacă liberalul susține că unul dintre factorii care au contribuit la absența potențialilor aliați este chiar edilul Crivineanu, și poliția a avut contribuția ei la eșecul înregistrat aseară. Încă de ieri dimineață, comandantul poliției locale, comisar Ovidiu Valentin Grosu, i-a trimis lui Vlădoi o adresă prin care îl atenționa că acțiunea organizată de el într-un spațiu public, precum parcul din fața primăriei, iese din tiparele legii, constituind o infracțiune.

Poiana lui Iocan
În consecință, Vlădoi și cei câțiva participanți la dezbatere s-au întâlnit în parc dar s-au retras apoi pentru discuții într-un local din apropiere. În preajma orei la care era anunțată acțiunea, în parcul din fața primăriei Murfatlar se desfășura un adevărat filaj.
La sediul PSD, care se află în același perimetru, era programată pentru aproximativ aceeași oră, o întâlnire cu membri de partid, implicit conducerea. De la întâlnire, firesc, nu putea lipsi nici Nicolae Crivineanu. Astfel că social-democrații făceau cu rândul în fața sediului să tragă cu ochiul la ce se întâmplă în zonă, iar alții parlamentau înăuntru, la un pahar de vorbă.
Peste drum, sediul PD-L nu era nici el închis, ci și aici câțiva membri de partid își făceau de lucru pe afară, scopul final fiind același, și anume de a ține sub observație acțiunea inițiată de liberalul Vlădoi. Viceprimarul George Cojocaru, candidat al PD-L la primăria Murfatlar, care era așteptat de Vlădoi la întâlnire, se adăpostea și el în propriul bârlog politic.
Cum și sediul poliției este în apropiere, nu a lipsit nici comandantul poliției care putea fi văzut ba pe o bancă în parc, ba plimbându-se agale pe alei, aruncând, din când în când, un ochi ager către grupurile politicianiste.
Deși puțini, participanții prezenți au împărtășit inițiativa lui Vlădoi de a face o alianță pentru a-l schimba pe actualul edil din orașul Murfatlar. Cel mai aprig critic al administrației locale actuale s-a dovedit a fi liderul organizației locale a PNG, Stere Beca, acesta sancționând drastic activitatea primarului Crivineanu și susținând astfel propunerea liberalului de a contribui împreună cu celelalte formațiuni politice la alegerea unui nou primar.

"Infantilism politic"
Unul dintre oamenii de bază ai acestei alianțe ar fi trebuit să fie viceprimarul George Cojocaru, candidat la aceeași primărie din partea PD-L. Acesta a catalogat însă inițiativa lui Vlădoi drept "infantilism politic". "Mi se pare puțin grăbită inițiativa, astfel de alianțe făcându-se după primul tur al alegerilor", este de părere Cojocaru. El susține că cea mai bună soluție pentru schimbare în Murfatlar vine de la PD-L prin candidatura sa. "Am soluții pentru toate problemele", susține candidatul democrat care are și el același obiectiv pentru Murfatlar: schimbarea. Potrivit lui Cojocaru, decizia de a nu se prezenta la dezbaterea de aseară a fost luată în urma consultării Biroului Permanent Local al partidului. "Am fost deranjați de modul de abordare și de faptul că el se erijează în liderul schimbării la Murfatlar. El (n.n. Ion Vlădoi) este veșnicul perdant în lupta cu actualul edil".

"Pseudo..."
Crivineanu, cel împotriva căruia Vlădoi a vrut să pritocească alianța, vrea să pară de neînvins și nu se dă dus în ruptul capului de la primărie. Chiar și în situația în care democratul Cojocaru îi suflă în ceafă, la doar câteva procente distanță, Crivineanu susține că va câștiga alegerile tot el, încă din primul tur. "Sondajul acela este făcut de PD-L. Nu dau doi bani pe el", a spus Crivineanu referitor la lupta strânsă anunțată de un sondaj de opinie realizat recent la Murfatlar. Cât despre acțiunea liberalului, Vlădoi social- democratul a catalogat-o drept "o pseudo-acțiune" inițiată de "un pseudo-lider".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6878 secunde