Bătaie ca-n "7 păcate" la Năvodari

1097

Articole de la același autor

Scandalul dintre cele două tabere politice de la Năvodari a degenerat, ieri, în bătaie. Pe de o parte, tabăra primarului democrat-liberal Tudorel Calapod, iar de cealalată, cea a social-democraților, reprezentată de consilierul local Nicolae Matei și de viceprimarul Adrian Vlad, fără a-i uita însă nici pe liberali, cele două găști fiind în scandal încă de la finalul anului trecut, într-o campanie electorală care pare să se transforme într-una agresivă. S-a plecat de la vorbe dure, adresate ori de câte ori se întâlneau, protagoniștii au "evoluat" la scandalurile de pomină din ședințele de consiliu local și, acum, au ajuns și la episodul cu împărțit pumni. Acesta din urmă s-a derulat ieri după amiază, în fața sediului Primăriei Năvodari.

Panoul buclucaș
Potrivit primarului Tudorel Calapod, viceprimarul Vlad l-a lovit pe un bătrân, voluntar implicat în campania "Ziua porților deschise", derulată în prezent de primărie. Calapod susține că bătrânul a fost agresat, de către viceprimar și de consilierul local Matei, omul pierzându-și chiar un dinte în altercație.
În fața primăriei se aflau, ieri, voluntari care strângeau semnături de la năvodăreni pentru continuarea lucrărilor de asfaltare în oraș, în apropiere aflându-se și un panou, prin care primarul le face cunoscut locuitorilor că pentru anul acesta, Consiliul Local a alocat "0 lei, 0 bani pentru lucrările de asfaltare din oraș". Calapod susține că Nicolae Matei și Adrian Vlad ar fi fost "sub influența alcoolului" și au vrut să ridice panoul, voluntarii s-au opus, iar unul dintre ei, a fost agresat, viceprimarul rupându-i acestuia un dinte. Calapod a mai adăugat că bătrânul a depus plângere la poliție, iar astăzi va merge și la medicul legist.

Gumă pe post de dinte
De cealaltă parte, povestea a fost mult mai nuanțată. Vice-primarul Adrian Vlad ne-a declarat că bătrânul este un membru PD-L și amplasarea taberei de voluntari pentru strângerea de semnături contravine unei hotărâri de consiliu local, votată de curând, prin care se interzic acțiunile populiste. Vlad susține că nu l-a lovit pe bătrân, ba, mai mult, că a fost martorul unei scene hilare, denunțătorul scuipând în iarbă o gumă de mestecat și pretinzând că Vlad i-ar fi rupt un dinte.
Scandalul din stradă a continuat la sediul poliției comunitare din Năvodari unde, potrivit declarațiilor lui Vlad, Calapod l-ar fi lovit pe Matei. În scandal au intervenit, de această dată, și polițiștii comu-nitari care, potrivit declarațiilor viceprimarului, i-ar fi rupt puloverul lui Vlad. Mai mult, Vlad a mai adăugat că edilul îi dicta reclamantului ce să scrie în declarație, lucru care l-a înfuriat pe Vlad, acesta dând năvală în încăperea respectivă. Întâlnirea dintre edilul-șef și vice s-a lăsat, de această dată, cu o confruntare corp la corp, susține tot Vlad.

Cu sculele-ascuțite
Scandal mare îi aștepta pe protagoniștii celor "7 păcate" în variantă năvodăreană și în fața sediului poliției unde, după cum susține Vlad, se aflau peste 30 de indivizi, susținători de-ai primarului, care l-au amenințat pe vice, adresându-i totodată injurii și cuvinte obscene. Acestora, Vlad le-a răspuns, după cum tocmai el ne-a declarat "cu un jargon": "Măi, mânca-v-aș gura, ascuțiți-vă sculele!".
În zilele următoare autoritățile competente în măsură vor decide cine a fost vinovat în producerea acestui incident. Cert este că ceea ce se întâmplă în ultima vreme la Năvodari nu are nimic de-a face cu o campanie electorală civilizată și mai ales constructivă, dusă în interesul cetățeanului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0533 secunde