UE acordă fonduri nerambrursabile apicultorilor din România

268

Articole de la același autor

Activitatea apicultorilor din România va fi sprijinită în acest an cu fonduri din partea Uniunii Europene, prin Programul Național Apicol destinat achiziționării de familii de albine. Potrivit programului, finanțarea reprezintă 50% din cheltuielile eligibile, principalele condiții care trebuie îndeplinite de către solicitanți fiind ca acestă să se organizeze în forme asociative și să dețină un atestat care să confirme că au o pregătire profesională în domeniu.
De asemenea, conform proiec-tului banii acordați sprijinirii apicul-turii pot fi folosiți și la aplicarea de tratamente pentru prevenirea sau combaterea bolilor și pentru refacerea șeptelului apicol, prin achiziția de mătci, roi la pachet, roi pe faguri și familii de albine.
Pentru anul 2008, valoarea sprijinului financiar de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii, este de 6,7 milioane lei, la care se adaugă o finanțare egală de la UE.
Fondurile UE alocate anual pentru finanțarea Programului Național Apicol derulat în perioada 2008-2010 sunt de aproximativ două milioane de euro anual, la care se adaugă alte două milioane de euro de la bugetul de stat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0151 secunde