600 de români de etnie romă, expulzați din Franța

420
2
Operațiunile pentru evacuarea taberelor de romi din Franța au vizat în total aproximativ 600 de români, cărora li s-a propus repatrierea, organizațiile civice denunțând politica Administrației Francois Hollande, comparată cu cea a lui Nicolas Sarkozy.
Conform Euronews, autoritățile franceze au intervenit în ultimele zile pentru demolarea a șase tabere de nomazi din apropiere de Lille, Lyon și Paris.
Operațiunile au vizat 600 de romi români, dintre care 240 au fost expulzați joi, primind câte 300 de euro dacă sunt adulți și 120 de euro dacă sunt minori.
Însă organizațiile pentru drepturile romilor denunță politicile președintelui Francois Hollande, comparându-le cu cele ale lui Nicolas Sarkozy.
"Francois Hollande a făcut o promisiune într-o scrisoare publicată pe 27 martie și trimisă asociației Rom Europe, afirmând că nu vor mai exista expulzări fără soluții. Promisiunea nu a fost respectată", reamintește președintele organizației Ateliers Solidaires, Yann Lafolie.

Comentează știrea

agheu
22 august 2012
tigani romani

ba omoratai pe toti ma ne fac de ras sa le trag la muie de tigani

agheu
22 august 2012
tigani romani

ma statul roman cand ajung an tara ciorile sa le ia buletinu sa nu il mai dea ca si asa iei nau tara ce dracu sa faca cu buletinu asa raman acolo .sa faca basescu o barca de carton si sai trimita an ocean sa ai manance rechiniiiiiiiiiii sa le trag la muie

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3242 secunde