700 milioane de oameni cred că în 2012 va veni sfârșitul lumii

906
700 milioane de oameni cred că  în 2012 va veni sfârșitul lumii - sfarsitullumii-1335976881.jpg
Circa 15% dintre locuitorii planetei cred că sfârșitul lumii va surveni în timpul vieții lor, iar 10% cred în interpretarea calendarului mayaș potrivit căreia acest lucru s-ar putea întâmpla chiar în anul 2012, relevă datele unui sondaj realizat în 21 de state de institutul Ipsos Global Public Affairs și preluat de Reuters. Calendarul mayaș se întinde pe durata a 5.125 de ani și se termină pe data de 21 decembrie 2012, ceea ce a stârnit numeroase interpretări, unele dintre ele acreditând ideea că la această dată se va produce apocalipsa.

"Indiferent că sfârșitul ar veni prin voia lui Dumnezeu, în urma unui dezastru natural, a unui eveniment politic, sau din orice alt motiv, unul din șapte locuitori ai planetei crede că sfârșitul lumii se apropie", afirmă Keren Gottfried, director de cercetare la institutul care a realizat sondajul.

"Acest lucru se datorează probabil atenției pe care mass-media o acordă interpretării profeției mayașe potrivit căreia sfârșitul lumii va veni în anul 2012 din calendarul nostru", adaugă cercetătorul, care precizează că unii experți în civilizația mayașă contestă această interpretare.

Procentul celor care cred că vor vedea apocalipsa variază semnificativ în funcție de țara din care provin cei intervievați. Astfel, numai 6% dintre francezi, 7% dintre belgieni și 8% dintre englezi cred că vor asista la sfârșitul lumii în cursul vieții lor, procent care urcă la 22% în cazul turcilor și americanilor, și este doar puțin mai mic în cazul sud-africanilor și argentinienilor.

Cei mai numeroși din rândul celor 10% care cred în interpretarea calendarului mayaș că anul acesta vom asista la sfârșitul lumii se regăsesc în Rusia și Polonia, iar cei care cred cel mai puțin în această profeție sunt englezii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0097 secunde