800.000 de migranți așteaptă să ajungă în Europa dinspre Libia

153
800.000 de migranți așteaptă să ajungă în Europa dinspre Libia - 800000imigranti-1458849892.jpg

Articole recomandate

În jur de 800.000 de migranți așteaptă să treacă în Europa dinspre Libia, a declarat ministrul apărării al Franței, Jean-Yves Le Drian, informa ieri AFP și TASS.


Într-un interviu pentru postul de radio francez Europe 1, Le Drian a estimat inițial numărul de migranți concentrați în Libia la "sute de mii". Ulterior, el a adăugat că 800.000 este "o cifră cât de cât apropiată". 


"Trebuie făcut tot posibilul ca traficul de migranți să nu întărească Daesh (acronimul arab al grupării Stat Islamic), prin resurse financiare suplimentare care îi sunt alocate", a subliniat ministrul francez al apărării. 


În acest sens, europenii cer punerea în funcțiune, cel mai rapid posibil, a unui guvern de uniune națională care să autorizeze navele UE (operațiunea Sophia) să-i urmărească pe traficanții de migranți până spre coasta libiană. 


"Urgența urgențelor pentru Libia este formarea unui guvern de uniune națională", a spus Jean-Yves Le Drian. "Suntem aproape să reușim acest lucru, însă este necesar ca toți actorii care au influență (în regiune) să poată acționa pentru ca acest guvern să fie recunoscut", a adăugat el, făcând referire la Egipt, Qatar și Turcia. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4796 secunde