Forțele armate siriene, lupte intense pentru eliberarea orașului Palmira

195
1
Forțele armate siriene, lupte intense pentru eliberarea orașului Palmira - fortelearmatesiriene-1458849929.jpg

Articole recomandate

Forțele guvernamentale siriene au intrat ieri în Palmira, încercând să elibereze orașul din mâinile jihadiștilor grupării Statul Islamic (SI), a relatat televiziunea de stat siriană, citată de Reuters.


Trupele au ajuns în "inima" Palmirei, a relatat canalul de televiziune Ikhbariya, care a difuzat însă imagini numai din afara orașului istoric, ocupat de Statul Islamic din luna mai anul trecut.


Se duc lupte pe străzile Palmirei, considerată "perla" deșertului sirian, a relatat corespondentul RIA Novosti din teren. Grupuri de asalt ale rebelilor "Șoimii pustiului" sunt antrenate în prezent în lupte care se dau în partea de vest a orașului Palmira.


Principalele forțe ale armatei siriene și rebelii au ocupat toate înălțimile strategice din jurul Palmirei. Ofensiva este complicată de furtuna de nisip.


Susținută de aviația rusă, armata siriană a început la 7 martie o bătălie pentru preluarea controlului asupra acestui oraș antic înscris de UNESCO în Patrimoniul cultural universal și care a fost ocupat de Stat Islamic în mai 2015.


Această bătălie este capitală pentru regim întrucât recucerirea Palmirei i-ar permite să preia controlul asupra deșertului sirian și să ajungă mai la est de frontiera cu Irakul, controlată de jihadiști.


Comentează știrea

DODO
25 martie 2016
pina cind ?

Sintem mintiti , politicienii isi pisa ochii ca sa ne impresioneze dar mucles despre cine face comert cu statul islamic ( arme si alimente contra petrol ) ,de unde au aia atitia bani, cine profita de situatie si mai ales cum achizitioneaza acel armament greu. Cinva se face ca ploua, Se lauda ca vad musca din satelit si nu vad ditamai trficul cu tunuri si tancuri, Pina nu se stopeaza sursele de aprovizionare a SI nu avem sanse de liniste. Si nu ne mai credeti idioti zei ai Terrei !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4912 secunde