Video România, acoperită de praful saharian! În alte oraşe europene, situaţia este gravă!

1355
România, acoperită de praful saharian! În alte oraşe europene, situaţia este gravă! - atena-1713945082.jpg
În această dimineaţă, reţelele de socializare au fost pline de fotografii în care se pot vedea efectele norului de praf saharian, cel despre care meteorologii ne anunţau, încă de zilele trecute, că va traversa ţara noastră. Aspect care s-a şi adeverit, date fiind imaginile zilei.


Nu suntem singurii afectaţi de praful venit din deşert, dar în alte oraşe europene situaţia este dezastruoasă. Atena este înghițită de ceața portocalie provocată de furtuna de praf din Sahara. E unul dintre cele mai grave episoade de acest gen care au lovit țara din 2018 încoace. Concentrațiile de praf pot reduce lumina soarelui și vizibilitatea, în timp ce nivelurile tot mai ridicate de particule fine de poluare prezintă riscuri pentru sănătate, avertizează autoritățile din Grecia.


Nori de praf aduse din Sahara au acoperit marți Atena și alte orașe grecești, unul dintre cele mai grave episoade de acest gen care au lovit țara din 2018 încoace, au anunțat autoritățile, conform The Guardian.


„Este unul dintre cele mai grave episoade de concentrații de praf și nisip din Sahara din 21-22 martie 2018, când norii au invadat în special insula Creta”, a declarat Kostas Lagouvardos, director de cercetare meteo la Observatorul din Atena.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3363 secunde