România se pregătește să fie acoperită de un val de praf SAHARIAN. Posibile ploi „sângerii”!

404
România se pregătește să fie acoperită de un val de praf SAHARIAN. Posibile ploi „sângerii”! - gethumbnew-1709195102.jpg

Articole de la același autor

Începând de astăzi și până mâine seară, România se confruntă cu un fenomen atmosferic neobișnuit, pe măsură ce un val de praf saharian traversează țara. Acest fenomen va aduce nu numai o înrăutățire a calității aerului, ci și posibilitatea unor „ploi sângerie” în cazul precipitațiilor.

Praful saharian, transportat de vânturile calde din Africa de Nord, va afecta temporar calitatea aerului, iar uneori, cerul poate deveni chiar roșu strălucitor.

Fenomenul este cunoscut și pentru producerea „ploilor sângerie”, când particulele de praf se amestecă cu ploaia și lasă pete gălbui pe suprafețe.

Meteorologii avertizează că acest val de praf saharian va fi resimțit în mare parte a țării, începând de joi seară și până vineri seară. În ciuda impactului negativ asupra calității aerului, acest fenomen aduce și apusuri spectaculoase de soare.

Praful saharian este format în principal din particule minerale fine, transportate de vânturi puternice până la înălțimi semnificative în atmosferă. Acest fenomen influențează vremea, acoperind cerul cu un strat fin de praf și, uneori, schimbând culoarea acestuia în tonuri de albastru-gălbui sau chiar portocaliu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4782 secunde