ALERTĂ METEO! Posibile ploi "roșii". Praf saharian deasupra României!

278
ALERTĂ METEO! Posibile ploi
Alertă meteo în România. Țara nostră va fi acoperită din nou de praf saharian. Meteorologii avertizează că praful va atinge concentrații ridicate în mare parte din țară, în special în jumătatea de sud a țării. Alerta acoperă zilele de joi și vineri, potrivit MeteoRadar.ro.

Praful saharian conţine în mare parte din particule minerale minuscule, care se pot ridica la o înălțime de 5 până la 10 kilometri în atmosferă. Particulele se amestecă cu aerul și acoperă distanțe mari în atmosfera terestră sub formă de aerosoli. Dacă nu bate vântul, pot pluti deasupra Africii de Nord până la jumătate de an. Culoarea galben-roșiatică a particulelor indică faptul că principalele componente ale prafului din Sahara sunt minerale care conțin fier. De asemenea, conțin multe oligoelemente, cum ar fi fosfor, magneziu și calciu, anunță sursa citată.

Dacă în aer există mult praf saharian, este indicat să așteptați înainte de a vă spăla mașina sau de a curăța geamurile. Adesea pot exista așa-numitele ploi sângerii.

Ploaia sângerie sună înspăimântător, însă nu este altceva decât culoarea roșu-maro a apei de ploaie amestecate cu praful saharian. Petele maro-gălbui de granule fine de nisip pe suprafețele netede se formează atunci când ploaia spală praful din aer.




foto: tion.ro



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8988 secunde