Efectele acordului de încetare a focului în Siria: 135 de morți în 7 zile

206
Efectele acordului de încetare a focului în Siria: 135 de morți  în 7 zile - efecteleacprduluisiria-1457270093.jpg

Articole recomandate

Cel puțin 135 de oameni și-au pierdut viața în primele șapte zile ale armistițiului care a intrat în vigoare în unele regiuni din Siria la 27 februarie, a informat, sâmbătă, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) într-un comunicat de presă, transmit EFE, Reuters și AFP.

OSDO a menționat că această cifră include 45 de luptători din facțiuni rebele și islamiste și 32 de civili, între ei aflându-se șapte minori și șapte femei. Totodată, cifra îi include și pe cei 25 de membri ai forțelor loiale regimului sirian și 33 de membri ai milițiilor intitulate Unitățile de Protecție ale Poporului Kurd, Frontul al-Nosra (filiala Al Qaida în Siria) și din alte grupări armate islamiste.

Majoritatea și-au pierdut viața în bombardamente și în confruntări armate care au avut loc în perioada 27 februarie - 4 martie în zone în care se presupune că acordul de încetare a focului ar trebui să fie în vigoare: provincia Latakia, Goutha occidentală și orientală (la periferia Damascului) și provincia Alep (nord). Decese au fost înregistrate și în sudul provinciilor Homs și Hama (ambele situate în centrul țării), în vestul provinciei Idleb și în est, la Deraa.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5645 secunde