A 20-a săptămână de mobilizare împotriva reformei judiciare din Israel

202
A 20-a săptămână de mobilizare împotriva reformei judiciare din Israel - 1-1684658172.jpg

Articole de la același autor

Zeci de mii de israelieni au coborât, sâmbătă seara, pe străzile din Tel Aviv, pentru a 20-a săptămână consecutiv, pentru a protesta faţă de reforma justiţiei dorite de guvernul lui Benjamin Netanyahu, relatează agenţia AFP.

„Bibi, duşmanul democraţiei” sau „Ministrul crimei”, se putea citi pe pancartele purtate de manifestanţi, care se adună în fiecare săptămână din ianuarie pentru a denunţa reforma şi a critica guvernul format în decembrie de Benjamin Netanyahu, inculpat pentru corupţie în mai multe dosare.

Pe 27 martie, acesta a anunţat o „pauză” legislativă pentru a da o „şansă dialogului”, dar mobilizarea împotriva reformei rămâne puternică.

Săptămâna trecută, mobilizarea a fost redusă, pe fondul violenţelor dintre Israel şi mişcările armate palestiniene din Fâşia Gaza, care au costat viaţa a 34 de palestinieni şi a unui israelian. Un armistiţiu a pus capăt, sâmbăta trecută, la cinci zile de lupte.

Pentru guvern, unul dintre cele mai de dreapta din istoria Israelului, reforma sistemului judiciar urmăreşte, printre altele, reechilibrarea puterilor prin reducerea prerogativelor Curţii Supreme, pe care executivul o consideră politizată, în beneficiul parlamentului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4473 secunde