A crescut numărul cererilor de azil în Uniunea Europeană

183
A crescut numărul cererilor de azil în Uniunea Europeană - refugiati0746x420-1685023948.jpeg

Articole de la același autor

Numărul cererilor de azil depuse pentru prima dată în ţările Uniunii Europene de către persoane în căutare de protecţie internaţională a înregistrat o creştere considerabilă în luna februarie, mai ales din partea sirienilor şi afganilor, indică un raport prezentat joi de Eurostat, agenţia europeană de statistică, transmite Reuters.

În februarie, în statele UE au fost depuse 76.505 prime cereri de azil din partea unor cetăţeni din afara UE, o creştere cu 41% comparativ cu februarie 2022. Cele mai multe solicitări au aparţinut unor cetăţeni sirieni, urmaţi de afgani, columbieni şi venezueleni.

Din totalul cererilor de azil, mai mult de trei sferturi au fost primite în Germania, Spania, Franţa şi Italia, iar 2.745 au aparţinut unor minori neînsoţiţi, arată Eurostat.

Atât migraţia legală, cât şi cea ilegală se află printre principalele probleme pe agenda multor guverne din UE, în vreme ce războaie precum cele din Ucraina şi Siria, persecuţii politice şi efectele schimbărilor climatice împing mulţi oameni să îşi părăsească ţările de origine.

Potrivit Eurostat, numărul ucrainenilor, care crescuse de la 2.105 în februarie 2022 la 12.190 în martie acelaşi an, a scăzut până la 1.110 în februarie 2023, inclusiv datorită faptului că mulţi refugiaţi ucraineni beneficiază de protecţie temporară.

Cetăţenii ruşi se află pe locul al 8-lea în clasamentul Eurostat, cu 2.385 de cereri.

Uniunea Europeană se confruntă cu un potenţial număr record de tentative de intrări ilegale în acest an. Agenţia de protecţie a frontierelor UE, Frontex, a raportat la începutul lunii mai cel mai ridicat număr de sosiri neautorizate în spaţiul UE pentru perioada de după 2016.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6394 secunde