A murit cântăreaţa şi actriţa Jane Birkin

1640
A murit cântăreaţa şi actriţa Jane Birkin - jane-1689519856.jpg

Articole de la același autor

Cântăreaţa şi actriţa Jane Birkin a fost găsită decedată în locuinţa sa din Paris, la 16 iulie 2023, transmit agenţiile internaţionale de presă citând surse apropiate artistei.



***

Jane Birkin, de origine britanică, a fost cunoscută pentru relaţia ei profesională şi personală cu muzicianul francez Serge Gainsbourg şi a fost considerată o inspiraţie în materie de stil în anii '60 şi '70, notează https://www.bbc.com/. S-a născut la Londra, dar a devenit celebră cântând în franceză.

S-a mutat în Franţa la începutul anilor '70, după ce l-a cunoscut pe Serge Gainsbourg. Cântecul lor, "Je t'aime...moi non plus", i-a adus celebritatea la nivel mondial, aminteşte şi https://www.lemonde.fr/.

În afară de viaţa muzicală şi rolurile ei în zeci de filme, a fost o personalitate populară pentru natura ei caldă şi pentru lupta stăruitoare pentru drepturile femeilor şi ale persoanelor LGBT. Ministerul francez al Culturii a anunţat că ţara a pierdut o ''emblemă atemporală a francofoniei'', a relatat Reuters. ''Cel mai parizian dintre englezi ne-a părăsit'', a transmis Anne Hidalgo, primăriţa Parisului, citată de agenţia de presă menţionată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6405 secunde