A murit laureatul premiului Nobel pentru pace 2010, disidentul chinez Liu Xiaobo

94
A murit laureatul premiului Nobel pentru pace 2010, disidentul chinez Liu Xiaobo - liuxiaobo-1499956683.jpg

Articole recomandate

Disidentul chinez Liu Xiaobo, laureat al Premiului Nobel pentru Pace 2010, a murit, joi, în urma unei insuficiențe respiratorii, informează AFP, citat de Buzz Feed. Avea 61 de ani și și-a petrecut cea mai mare parte din viață luptând împotriva partidului unic și a regimului comunist din China. 


Familia disidentului a fost informată cu privire la starea lui de sănătate, dar a refuzat intubarea și trecerea lui pe respirație artificială, a susținut spitalul, conform Agerpres.

Opozantul de 61 de ani a fost eliberat condiționat și spitalizat după ce a fost diagnosticat în mai cu un cancer de ficat în fază terminală. Înainte de aceasta, el a stat opt ani în detenție, condamnat pentru 'subversiune'.

Beijingul s-a opus plecării sale în străinătate pentru tratament și a afirmat că că starea lui interzice orice deplasare, contrar a ceea ce afirmau duminică doi medici occidentali admiși la căpătâiul lui. Spitalul universitar numărul 1 din Shenyang (nord-estul Chinei) a difuzat în fiecare zi comunicate alarmiste, afirmând că disidentul este într-o stare 'critică', potrivit AFP.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.6472 secunde