Accidentul unui avion Suhoi în Indonezia, în mai, provocat de o eroare umană

210
Accidentul unui avion Suhoi în Indonezia,  în mai, provocat de o eroare umană - avion-1355846783.jpg
Raportul de anchetă asupra accidentului în care a fost implicat, în mai, un avion civil de tip Superjet aparținând constructorului rus de avioane Suhoi, în cursul unui zbor demonstrativ, soldat cu 45 de morți, relevă o eroare umană, a anunțat, ieri, o sursă oficială. 


Potrivit Comisiei Naționale ruse privind Securitatea Transporturilor (KNKT), pilotul a dezactivat chiar înainte de accident sistemul de alertă de trafic (TAWS), deși acesta funcționa normal.

"TAWS a transmis o alertă de tip «obstacol terestru în față» înainte de accident, urmat de șase alerte de tip «evitarea unui obstacol terestru». Pilotul a dezactivat TAWS crezând că era vorba despre o problemă de date", a declarat Tatang Kurniadi, șeful KNKT.

Ancheta a dezvăluit o "distragere a atenției" în cockpit înainte de prăbușirea avionului de tip Superjet-100, la 9 mai, pe un vulcan situat la sud de Jakarta, în timpul unui zbor demonstrativ, menit să etaleze meritele aparatului.

"Accidentul ar fi putut să fie evitat, dacă o acțiune de redresare a avionului ar fi avut loc în primele 24 de secunde de la emiterea primei alerte", a declarat Tatang Kurniadi.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2861 secunde