Acord între Iordania și palestinieni pentru apărarea Ierusalimului

139
Regele Iordaniei, Abdullah al II-lea, și președintele palestinian Mahmud Abbas au semnat un acord ce le confirmă "obiectivul comun de a apăra" Ierusalimul și lăcașurile sfinte musulmane ale acestuia împotriva oricărei "tentative de iudaizare", a anunțat Palatul Regal, citat de AFP. 

"În acest acord istoric, Abbas a amintit că regele este gardianul acestor lăcașuri sfinte din Ierusalim și că are dreptul să întreprindă toate eforturile legale pentru a le proteja, în special moscheea Al-Aqsa", se precizează într-un comunicat al palatului. 

Acordul "subliniază de asemenea principiile istorice în baza cărora Iordania și Palestina s-au pus de acord în vederea continuării eforturilor comune menite să protejeze orașul și lăcașurile sale sfinte împotriva tentativelor israeliene de iudaizare", conform aceleiași surse. 

Documentul reiterează și obiectivul comun al celor două țări "de a apăra întreg Ierusalimul, mai ales într-un moment critic în care orașul se confruntă cu modificări ilegale cotidiene" ce aduc atingeri "autenticității sale și identității sale originale". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3503 secunde