Coreea de Nord ascunde cu grijă urmele testelor sale nucleare

182
Coreea de Nord ascunde cu grijă urmele testelor sale nucleare - rachhh7626140044156400-1364851890.jpg
Coreea de Nord ascunde minuțios toate urmele testelor sale nucleare din februarie, alimentând suspiciunea că folosește un nou model de bombă cu uraniu puternic îmbogățit. 

Citând oficiali americani sub acoperirea anonimatului și experți în armament, cotidianul Washington Post explică faptul că efectele exploziei din 12 februarie au fost limitate în mod remarcabil și că puține urme radioactive au scăpat în atmosferă. 

Administrația americană a anticipat testul nuclear și l-a supravegheat îndeaproape pentru a putea strânge reziduurile care ar fi putut dezvălui componentele bombei. 

Or, în zilele care au urmat exploziei, captatorii americani și sud-coreeni nu au reușit să depisteze urmele de gaz radioactiv uzuale în niciuna dintre cele 120 de stații de supraveghere situate în apropiere de locul testelor nucleare sau în direcția vântului. 

Potrivit cotidianului, absența datelor concrete în urma testelor sugerează o tentativă deliberată a Coreei de Nord de a împiedica eliberarea în atmosferă a unor gaze revelatoare, fără îndoială prin săparea adânc în pământ a cavității care a servit la efectuarea testelor nucleare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5747 secunde