Al-Qaida va schimba strategia teroristă sub conducerea lui Ayman al-Zawahiri

330
Rețeaua teroristă al-Qaida probabil își va schimba strategia sub conducerea lui Ayman al-Zawahiri, concentrându-se mai mult pe atacarea obiectivelor americane și occidentale din străinătate, afirmă oficiali americani, potrivit Mediafax.

Noua strategie de atac a lui al-Zawahiri pare să fie pe placul liderilor al-Qaida din Pakistan și filialelor rețelei, în special a celei din Yemen. Modul de operare al filialei al-Qaida din Yemen este să comită orice fel de atentat, indiferent dacă este sau nu spectaculos.

În acest context, Statele Unite trebuie să modifice operațiunile antiteroriste, mai ales dacă celulele al-Qaida din Yemen și din nordul Africii vor încerca să atace obiective americane sau occidentale din Europa sau Africa. Astfel de atacuri vor aduce aminte de atentatele care au vizat în 1998 ambasadele americane din Kenya și Tanzania, atribuite lui al-Zawahiri.

"Nu voi fi surprins să văd atacuri în stilul anilor 1990 asupra amba-sadelor și consulatelor americane din străinătate", afirmă Seth Jones, analist la Rand Corporation.

Administrația Barack Obama anunța, în iunie, că rețeaua teroristă al-Qaida continuă să fie "principala amenințare la adresa securității Statelor Unite", chiar și după eliminarea fostului lider Osama ben Laden.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3414 secunde