ALEGERI GENERALE GERMANIA. Merkel și Schulz se vor confrunta în singura dezbatere electorală

67
ALEGERI GENERALE GERMANIA. Merkel și Schulz se vor confrunta în singura dezbatere electorală - 20170224001298474731original-1504432366.jpg

Articole recomandate

Germanii se pregătesc duminică pentru singura dezbatere electorală televizată dinainte de alegerile generale, care îi va aduce față în față pe cancelarul Angela Merkel și pe liderul social-democraților Martin Schulz, transmite DPA.

Această dezbatere electorală ar putea să fie cea mai bună șansă a liderului SPD de a submina avansul solid pe care-l înregistrează Merkel în sondaje, înainte de alegerile generale din Germania.

Între 15 și 20 de milioane de persoane sunt așteptate să urmărească dezbaterea de 90 de minute, în care cei doi politicieni de carieră vor fi vânați cu întrebări de patru moderatori cunoscuți. De asemenea, printre subiectele ce vor fi abordate se numără urmările scandalului Volkswagen, posibile versiuni de coaliții post-electorale, criza refugiaților, amenințarea teroristă, precum și siguranța publică din Germania.

Pe frontul internațional, cei doi candidați pentru poziția de cancelar vor trebui să răspundă la subiecte precum Rusia și Ucraina, planurile de reformare a Uniunii Europene, precum și posibile abordări în relație cu Donald Trump și Recep Tayyip Erdogan.

Schulz (61 de ani) are doar de câștigat de pe urma acestei dezbateri electorale, după ce un ultim sondaj de opinie a demonstrat că 28% dintre alegători l-ar susține pe fostul președinte al Parlamentului European într-un vot direct pentru poziția de cancelar al Germaniei.

Însă, 57% dintre alegători sprijină candidatura Angelei Merkel.

De asemenea, sondajele de opinie arată că social-democrații vor obține doar 22% din voturi, cu mult în spatele celor 39% de sufragii care vor ajunge în tabăra conservatorilor de la CDU și a aliaților bavarezi de la CSU.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2603 secunde