Alegeri prezidențiale în Franța. Rezultate finale: Emmanuel Macron și Marine Le Pen se vor confrunta în turul 2

114
Alegeri prezidențiale în Franța. Rezultate finale: Emmanuel Macron și Marine Le Pen se vor confrunta în turul 2 - h534688821024x672-1493015050.jpg

Articole recomandate

Aproape 47 de milioane de francezi au fost chemați la urne pentru primul tur al alegerilor prezidențiale, care îl vor desemna pe succesorul lui Francois Hollande și, respectiv, pe cel de-al optulea lider al Republicii a V-a. Emmanuel Macron și Marine Le Pen se vor confrunta în turul 2.


Emmanuel Macron și Marine Le Pen s-au plasat pe primele două poziții în primul tur al alegerilor prezidențiale de duminică din Franța și s-au calificat în turul al doilea, care va avea loc peste două săptămâni, conform rezultatelor finale anunțate luni de Ministerul de Interne, relatează Reuters.


Macron a obținut 23,75% din voturi și este urmat de Le Pen, cu 21,53%. Pe următoarea poziție se află conservatorul Francois Fillon, cu 19,91% din sufragii, fiind urmat de Jean-Luc Melenchon, radical de stânga, care a obținut 19,64% din voturi, a precizat Ministerul de Interne.


Francois Fillon și-a recunoscut duminică seara înfrângerea în primul tur al alegerilor prezidențiale și a anunțat că va vota pentru Emmanuel Macron.

Politicianul conservator și-a avertizat susținătorii cu privire la pericolul reprezentat de ascensiunea extremei-drepte și de o victorie a lui Marine Le Pen în cursa pentru palatul Elysee.

"Extremismul nu poate aduce decât durere și dezbinare în Franța", a declarat candidatul Les Republicans.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 4.037 secunde