ALEGERI PREZIDENȚIALE ÎN RUSIA: Votul a început. Vladimir Putin este favoritul scrutinului

206
ALEGERI PREZIDENȚIALE ÎN RUSIA: Votul a început. Vladimir Putin este favoritul scrutinului - putin-1330849991.jpg

Rușii au început duminică să meargă la urne pentru alegerile prezidențiale care ar urma să îl readucă la Kremlin pe actualul premier Vladimir Putin, într-o atmosferă de contestare inedită de la preluarea puterii de către acesta, în urmă cu un deceniu, scrie Mediafax.


Circa 109 milioane de alegători sunt chemați la urne începând cu ora locală 08.00 în întreaga Rusie, cea mai mare țară din lume, care se întinde pe nouă fusuri orare.

Având în vedere decalajul orar, scrutinul s-a deschis sâmbătă la ora 20.00 GMT (22.00 ora României) în Extremul Orient rus, la Moscova birourile de vor s-au deschis la ora 04.00 GMT (06.00 ora României), iar votul se va încheia la Kaliningrad, la ora locală 20.00 (19.00 ora României), în extremul vestic al țării.

La Vladivostok (Extremul Orient), învățătoare Zinaida Bikova, în vârstă de 73 de ani, a declarat că a votat în favoarea lui Putin.

"Ceilalți candidați nu îmi plac, iar Putin știu ce a făcut", a declarat ea.

"Cu Putin știu la ce să mă aștept", a declarat o altă alegătoare, Galina Samalvovici, în vârstă de 76 de ani.

Fostul agent KGB a pierdut net din popularitate dar rămâne creditat cu aproximativ 60 la sută din voturi, potrivit ultimelor sondaje. El ar putea câștiga alegerile încă din primultur, la fel ca și la precedentele mandate prezidențiale din 2000 și 2004.

Putin a lăsat președinția subordonatului său Dmitri Medvedev în 2008 deoarece Constituția îi interzicea un al treilea mandat consecutiv.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4082 secunde