Alertă de securitate la Ambasada SUA în Turcia

93
Alertă de securitate la Ambasada SUA în Turcia - turcia-1520228753.jpg

Articole recomandate

Ambasada Statelor Unite în Turcia, ținta unui atentat sinucigaș în 2013, a anunțat duminică seară că va fi închisă pentru public luni din cauza unei "alerte de securitate", transmite AFP.


Ambasada la Ankara "va fi închisă publicului luni, 5 martie 2018, din cauza unei alerte de securitate", a informat reprezentanța americană pe site-ul său, precizând că va anunța redeschiderea după ce își va relua activitățile.


Aceasta a fost ținta unui atentat sinucigaș în 2013, revendicat de o grupare de extremă stângă. Un paznic turc a fost ucis în acel incident, scrie Agerpres.


Cei doi aliați din rândul NATO întrețin relații tensionate de mai multe luni, Ankara acuzând Statele Unite în special că înarmează principala miliție kurdă din Siria, Unitățile de Apărare a Poporului (YPG), împotriva căreia Turcia a lansat o ofensivă în enclava Afrin din nord-vestul Siriei.


Turcia consideră YPG ca fiind o entitate teroristă. La rândul său, Washingtonul a îndemnat Ankara să se concentreze asupra luptei împotriva grupării Stat Islamic "pentru a preveni ca vreo rămășiță a organizației teroriste să se refacă în Siria", potrivit secretarul american al Apărării, Jim Mattis.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.973 secunde