Alertă națională în Mexic, în urma unei scurgeri de amoniac. Oameni decedați, mii de evacuați

86
Alertă națională în Mexic, în urma unei scurgeri de amoniac. Oameni decedați, mii de evacuați - aminiac-1377067365.jpg

Articole recomandate

Patru persoane au murit, alte 15 au fost intoxicate, în timp ce 1.500 au fost evacuate după o scurgere de amoniac dintr-o conductă a companiei publice Petroleos Mexicanos, într-o zonă rurală din statul Oaxaca (Mexic), au anunțat autoritățile. Muncitorii care lucrau la extinderea unui drum au lovit din greșeală conducta cu o mașină grea și au creat o breșă în interiorul acesteia, a declarat presei directorul Protecției civile din Oaxaca, Manuel Maza, care a precizat că patru persoane au murit după ce "s-au intoxicat cu amoniac".




Conducta transportă amoniac din orașul Cosoleacaque, în statul Veracruz (sud-est), către Salina Cruz în statul Oaxaca, iar accidentul s-a produs la nivelul satelor Matias Romero și Barrio La Soledad.


"Aproximativ 1.500 de locuitori din Chivaniza, Campo Nuevo, El Sardinero și Rio Grande, între alte localități, au fost evacuați", a afirmat Maza, adăugând că "alte 15 persoane au fost transferate" la un spital public.


Pemex a anunțat la rândul său că scurgerea de amoniac, "provocată de impactul cu o mașină a unei companii private" a fost oprită de personalul specializat, scrie Mediafax.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8627 secunde