Puștiul de 17 ani al Farului a adus remiza în meciul cu FC Timișoara

Alibec-gol

530

Articole de la același autor

"Rechinii" au făcut egal, 1-1, cu FC Timișoara, sâmbătă, la Constanța, după reușita unuia dintre juniorii lor minune. Dominată și "bombardată" de bănățeni în prima repriză, inclusiv cu un gol, Farul a întors meciul după pauză.

Venită după șapte victorii consecutive în Liga 1 și cu șase străini în formula de start, FC Timișoara a arătat fără doar și poate în prima parte a meciului cu Farul ca o echipă pe care doar penalizarea de șase puncte o împiedica să fie pe primul loc.
Bănățenii au dominat sufocant, au combinat foarte ușor și au ajuns de nenumărate ori în poziție de șut, bombardându-l realmente pe Curcă.
Portarul Farului s-a opus salutar la șuturile lui Magera (’21), Karamyan (’27, ’37) și G. Bucur (’2, ’27), iar Brezinsky (’3) și același G. Bucur (’6, ’21) au greșit de puțin ținta. În minutul 30, vitezistul Gigel Bucur nu a mai iertat, punctând din careu, după ce i-a furat mingea lui Rastovac.
Primele 30 de minute au fost de coșmar pentru Farul, din nou cu juniorii de 17 ani Matei și Alibec în "11"-le de start, Matei debutând acum și în Liga 1. Oaspeții au tras de șase ori pe spațiul porții și de cinci ori pe lângă, în vreme ce "rechinii" au avut doar două șuturi alături, unul fiind mai periculos (Maxim ’25).
După pauză însă, Farul s-a scuturat precum armăsarul din poveste și cavalcada s-a mutat la poarta lui Pantilimon. "Rechinii" au început tare de tot partea secundă, având combinații rapide, cu mingea jos, cu joc scos la margine, și nu au trecut decât trei minute până la egalare, puștiul-minune Alibec reușind primul său gol în Liga 1 (șut cu stângul din careu), la pasa lui Băcilă de pe dreapta.
Injectați cu încredere, constănțenii au forțat și golul doi, iar Voiculeț a avut o mare șansă în minutul 58, când nu a putut să-l învingă cu două șuturi pe Pantilimon.
În partea a doua a reprizei, timișorenii au mai echilibrat jocul și și-au creat din nou câteva ocazii, dar scorul nu s-a mai modificat, deși, până la final, ambele echipe s-au aflat aproape de golul decisiv, prin Parks (’71, ’90+2), respectiv Nae (’84).

Au marcat: Alibec (min. 48) / G. Bucur (min. 30)

FC Farul (antrenor, Ion Marin): Curcă (cpt.) - Farmache, Pătrașcu, Rastovac, Maxim - Ben Teekloh - Băcilă, Matei (min. 67, M. Nae), Voiculeț, Gaston (min. 55, Gerlem) - Alibec (min. 78, Fatai)

FC Timișoara (antrenor, Dusan Uhrin jr.): Pantilimon - Bădoi, Cisovsky, Brezinsky, Milhazes - St. Stancu (min. 78, Abiodun), Alexa (cpt.), Borbely, Karamyan (min. 90, D. Goga) - G. Bucur (min. 64, Parks), Magera

Cartonașe galbene: Voiculeț (min. 79), Pătrașcu (min. 89) / Magera (min. 29); a arbitrat Ionică Serea (Focșani).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8792 secunde