Meciul România - Franța, cel mai complex din ultimii patru ani din România

Francezii de la TF1 au inspectat stadionul "Farul"

623
La stadionul "Farul" din Constanța a avut loc, ieri, a patra inspecție în vederea meciului România - Franța, de pe 11 octombrie. Oaspeții, români și francezi, au avut în vedere aspectele legate de producția de televiziune și de publicitate.

După Pierre Mankowski (secundul lui Raymond Domenech) și șeful protocolului Federației franceze, Alexandru Stici (oficial al FRF) și Ștefan Iovan (asistentul lui Pițurcă), ieri a fost rândul lui Paul Zaharia, ofițerul de presă al Federației române, să vină la Constanța, însoțit de reprezentanți ai televiziunilor care vor transmite meciul (Antena 1 în România, TF1 în Franța) și de emisari ai companiilor publicitare și de marketing implicate în meci.
"A fost o vizită strict tehnică, ca și cea dinaintea meciului cu Olanda. S-a urmărit tot ceea ce înseamnă producție de televiziune. Din nou, va fi dublă producție, numai că, în comparație cu jocul împotriva batavilor, va fi una mult mai complicată, cu un standard mult mai ridicat. Este cel mai complex meci din punct de vedere tehnic din ultimii patru ani din România", a declarat Paul Zaharia.
Antena 1 va filma de pe partea tribunei oficiale, iar TF1 de la tribuna a II-a. În partea superioară a tribunei, francezii vor instala trei platforme, cu camere de luat vederi și poziții de comentatori, ceea ce va implica sacrificarea a aproximativ 60 de locuri (cele pe care vor fi platformele și cele care nu vor beneficia de vizibilitate 100%), locuri care nu vor fi scoase la vânzare. "Nu ne putem bate joc de oameni, să le vindem bilete, iar ei să nu vadă decât jumătate de teren", a explicat Zaharia.
Trimisul federal a inspectat și zona rezervată media, fiind mulțumit de cele văzute. "Avem 158 de locuri la masa presei, cu wireless și legături prin cablu. Din acest punct de vedere, zona oferă spațiul și condițiile de lucru necesare, având în vedere că beneficiază și de work-area", a mai spus ofițerul de presă al FRF.
Zaharia a arătat că Federația va coopera cu francezii în construirea platformelor, în aducerea cabinelor de comentatori, în amplasarea panourilor publicitare, a camerelor de luat vederi de pe marginea și din spatele terenului, a macaralei la una dintre peluze.
"Pe partea de televiziune, din câte am înțeles, francezii vor veni cu aproximativ 100 de oameni (comentatori, tehnicieni etc.). În zona vestiarelor, va fi instalat un studio după meci - camera antrenorilor. Din punctul de vedere al publicității, colegul de la Sport Evolution Grup și-a făcut strategia împreună cu trimisul Infront", a arătat Paul Zaharia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.6342 secunde