Alți trei turiști au dispărut într-o săptămână în Grecia. Autoritățile trag un semnal de alarmă

475
Alți trei turiști au dispărut într-o săptămână în Grecia. Autoritățile trag un semnal de alarmă - trei-turisti-disparuti-greciajpg-1718550851.jpg

Articole de la același autor

Turiștii care merg în Grecia par să nu înțeleagă pericolul pe care îl reprezintă căldura excesivă de acolo. Dornici de a vizita cât mai multe locuri extraordinare, oamenii ignoră temperaturile extreme. Așa se face că pe lângă decesul lui Michael Mosley, alte trei persoane sunt date dispărute.


Dispariția celor trei turiști a fost semnalată în ultimele zile. În condițiile în care Grecia se confruntă cu temperaturi neobișnuit de ridicate, crește teama că vizitatorii străini nu sunt conștienți sau nu sunt informați în mod corespunzător cu privire la riscurile pe care le prezintă efortul excesiv în căldura toridă, scrie The Guardian.


Grecia este cuprinsă de temperaturi neobișnuit de ridicate, iar temerile că vizitatorii străini sunt răpuși de căldură, cresc. În ultima săptămână, au fost demarate trei operațiuni de căutare și salvare pentru turiștii care au dispărut în timpul excursiilor pe insule îndepărtate, inclusiv pentru popularul prezentator tv Michael Mosley, care a fost găsit mort pe insula Symi .


Se știe că Mosley a pornit la drum pe o căldură dogoritoare, într-o plimbare care avea să devină fatală pentru el.
În ultimele zile, serviciile de urgență au fost solicitate și pe alte două insule îndepărtate, Samos și Amorgos, pentru a căuta un bărbat olandez în vârstă și un cetățean american care au dispărut pe traseele de drumeții, potrivit The Guardian.


Eric Calibet, în vârstă de 59 de ani, un ofițer de poliție pensionat din Los Angeles și vizitator obișnuit al insulei Amorgos, a fost văzut ultima dată marți, făcând o excursie individuală prin insula Ciclade. El a pornit la ora 7.00 în drumeție, într-o zi în care temperaturile aveau să crească la peste 37 de grade. La sfârșitul zilei de joi, la aproape 48 de ore după ce prietenul cu care era cazat a alertat poliția despre faptul că nu s-a întors, Calibet era încă dispărut. Se crede că ultimul său contact cunoscut a fost un mesaj pe care i l-a trimis de pe telefonul său surorii sale.


Nici după o operațiune de căutare în Samos - la care au participat o echipă de salvare, patru drone, un câine de urmărire adus de la Atena și un elicopter al agenției europene de frontieră Frontex - nu au reușit să îl găsească pe cetățeanul olandez în vârstă de 74 de ani, care, de asemenea, se angajase într-o drumeție de cinci ore când a dispărut.
Un punct fierbinte al Mediteranei, aflat în prima linie a urgenței climatice, Grecia se confruntă cu temperaturi din ce în ce mai ridicate, cu un record de 48 de grade Celsius înregistrat vara trecută.


În acest an, serviciul meteorologic național, EMY, a descris ca fiind o premieră: se înregistrează deja temperaturi record la începutul sezonului. Voluntarii de la Crucea Roșie au distribuit mii de sticle cu apă gratuite, iar primăria Atenei a amenajat stații de răcire. În Chania, în Creta, mercurul a atins joi 44,5 grade Celsius.


Căldura extremă și pericolele pe care le reprezintă au înmulțit cererile pentru o mai bună întreținere și semnalizare a traseelor.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2801 secunde