ANCHETĂ. O nouă MAFIE italiană, descoperită la Roma

148
ANCHETĂ. O nouă MAFIE italiană, descoperită la Roma - giannialemanno-1417696314.jpg

Articole recomandate

O nouă rețea a Mafiei italiene - Mafia Capitale - a fost descoperită miercuri la Roma de către poliție și este suspectată că a extorcat milioane de euro din programe destinate ajutorării imigranților și romilor, cei mai vulnerabili în capitala italiană, relatează site-ul EUObserver, citat de Mediafax.

Potrivit site-ului, 37 de persoane au fost arestate pentru implicare în această grupare criminală care viza imigranți și romi. "Am identificat o organizație criminală, pe care noi o numim Mafia Capitale, care este romană și nu are legături cu alte Mafii din sud, dar folosește metodele Mafiei", a anunțat Giuseppe Pignatone, procurorul-șef al Romei.

Frauda a atins cele mai înalte eșaloane ale Executivului local. Potrivit agenției de presă Ansa, fostul primar al Romei Gianni Alemanno (centru-dreapta) se află printre cele aproximativ 100 de persoane aflate sub investigație. Alemanno, care a fost primarul capitalei Italiei până în iunie anul trecut, este suspectat că ar fi fost mituit cu suma de aproximativ 40.000 de euro de o grupare mafiotă condusă de către Massimo Carminati, un fost membru al grupării teroriste de extremă dreapta NAR, scrie mediafax.ro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0958 secunde