Ancheta pentru demiterea lui Trump începe în forță în Congresul SUA

170
Ancheta pentru demiterea lui Trump începe în forță în Congresul SUA - trumppompeo66374600-1569677812.jpg

Articole recomandate

Democrații nu pierd vremea și au convocat deja nume importante în ancheta ce ar putea deschide oficial procedura de demitere a președintelui Donald Trump.

Președinții democrați ai comisiilor parlamentare de afaceri externe, informații și supraveghere a executivului din Camera Reprezentanților au anunțat vineri că îi cer secretarului de stat american Mike Pompeo, un apropiat al președintelui Trump, să le transmită documente referitoare la Ucraina pentru a accelera ancheta în vederea începerii unei proceduri de destituire a președintelui SUA, informează agențiile de presă internaționale, citate de Agerpres.

"Refuzul de a respecta această citație va fi o dovadă de obstrucționare a anchetei Camerei" Reprezentanților, se arată în cererea scrisă a liderilor celor trei puternice comisii parlamentare. Termenul limită până la care Mike Pompeo trebuie să furnizeze documentele este 4 octombrie.

Congresmenii solicită în special lista tuturor oficialilor din Departamentul de Stat care au "participat, pregătit sau primit o transcriere" a conversației telefonice din 25 iulie 2019 dintre Donald Trump și președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Democrații îi reproșează președintelui american că în această conversație telefonică a solicitat ajutor pentru obținerea de informații compromițătoare despre rivalul său Joe Biden, unul din favoriții Partidului Democrat la alegerile prezidențiale de anul viitor. Președintele Donald Trump a dezmințit că ar fi făcut presiuni asupra omologului ucrainean. El a repetat vineri că dialogul telefonic cu Zelenski a fost "perfect" și "absolut legal".

Sursa: realitatea.net 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.567 secunde