Washingtonul acuză Damascul de un nou atac chimic

121
Washingtonul acuză Damascul de un nou atac chimic - washington-1569588041.jpg

Articole recomandate

Statele Unite au afirmat, joi, că dețin confirmarea unui atac chimic comis de regimul sirian pe 19 mai, la Idlib, ultimul bastion jihadist din nord-vestul țării, și au promis să riposteze, potrivit AFP.

"Statele Unite au ajuns la concluzia că regimul Bashar Al-Assad a utilizat clor ca armă chimică în campania sa de recucerire a Idlib", a declarat secretarul de stat american, Mike Pompeo, în marja Adunării Generale a Națiunilor Unite, la New York.

"Acest atac nu va rămâne fără răspuns", a adăugat el, fără alte precizări, în timp ce conflictul sirian a făcut din 2011 peste 370.000 de morți.

În cursul unei întâlniri cu presa, reprezentantul special al SUA pentru Siria, Jim Jeffrey, a făcut cunoscut că atacul s-a soldat cu patru răniți. Chiar fără decese, a fost primul atac chimic după un an, iar Statele Unite intenționează să trimită un mesaj puternic de teama unor noi raiduri, a subliniat el.

"Ne exprimăm temerea că regimul, ale cărui forțe de infanterie sunt foarte slabe, va încerca să utilizeze din nou arme chimice pentru a compensa incapacitatea sa de a cuceri teren", a spus diplomatul american.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2906 secunde