Angajați ai UBS au aflat de concedierile în masă abia după ce cartetele lor de acces în clădire nu mai funcționau

178
Angajați ai UBS au aflat de concedierile în masă abia după ce cartetele lor de acces în clădire nu mai funcționau - ubs-1351686294.jpg
Angajații băncii UBS, cea mai mare din Elveția, au aflat că au fost concediat în condiții uluitoare: angajații de la sucursala din Londra au descoperit acest lucru după ce au văzut că nu le mai funcționează cartelele de acces în clădire.

Informația a apărut în presa britanică, iar Daily Mail subliniază modul în care instituția bancară motivează în fața investitorilor procesul de disponibilizare, respectiv că reprezintă o "accelerare strategică de pe o poziție de putere".

UBS, una dintre cele mai mari bănci de investiții din lume, se pregătește de concedierea a 10.000 de angajați, unul dintre cele mai dure programe de disponibilizare, mai drastic chiar decât cele impuse de criză, în încercarea de a economisi 3,6 miliarde de dolari, conform unor informații apărute săptămâna trecută în presă.

Bloomberg a relatat la sfârșitul săptămânii trecutecitând o sursă apropiată că UBS, cea mai mare bancă din Elveția, va desființa până la 10.000 de locuri de muncă la nivel mondial, dintr-un total de 63.250, mai ales din cauza restrângerii activităților de trading.

Directorul general Sergio Ermotti restructurează banca, având în vedere presiunile exercitate de autoritățile de reglementare asupra UBS și Credit Suisse pentru creșterea capitalului și restrângerea operațiunilor de trading și investment banking.

Banca avea la sfârșitul primului semestru 63.250 de angajați la nivel mondial, astfel că măsurile de restructurare ar putea afecta 16% din forța de muncă a UBS.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7133 secunde