Anglia, paralizată de violențe

997
Anglia, paralizată de violențe - violentelondra2-1312903294.jpg
Premierul britanic David Cameron a anunțat, ieri, că Parlamentul își va întrerupe mâine vacanța pentru o sesiune extraordinară, consacrată violențelor cu care se confruntă țara, informează NewsIn. Cameron a făcut această declarație după o reuniune a comisiei de urgență a Guvernului, COBRA.

"Vom face tot ceea ce este nevoie pentru a readuce ordinea pe străzile din Marea Britanie și a le face sigure pentru cei care respectă le-gea", a spus premierul, în fața Downing Street.

Peste 16.000 de ofițeri vor fi desfășurați pe străzile din capitală, începând de astăzi, a adăugat el. Circa 1.700 de ofițeri supli-mentari au fost desfășurați deja în capitală.

"Vă veți confrunta cu întreaga forță a legii", a avertizat premierul participanții la violențe. El a îndemnat populația să fie "unită în condamnarea acestor infracțiuni".

Violențele cu care se confruntă Marea Britanie s-au extins în noaptea de luni spre marți, în afara Londrei, o serie de incidente înregistrându-se și la Bristol și Liverpool.

Premierul a precizat că 450 de persoane au fost arestate în urma incidentelor.

Comandantul Christine Jones a subliniat că evenimentele sunt de nescuzat. "Viețile unor oameni obișnuiți au fost răsturnate de aceste jafuri", a adăugat ea. "Poliția metropolitană se va asigura că persoanele responsabile pentru aceste acțiuni vor fi arestate", a dat asigurări oficialul.

Manifestațiile au izbucnit, după moartea suspectului Mark Duggan, în urma unui incident armat cu poliția. Rezultatele testelor balistice desfășurate după incidente urmează să fie date publicității, marți.

Violențele au început sâmbătă noaptea, în Tottenham, unde polițiștii au fost atacați, iar două mașini de poliție și un autobuz au fost incendiate. Incidentele s-au înregistrat după un protest pașnic organizat ca răspuns la moartea lui Duggan. A urmat apoi o a doua noapte de violențe și în alte părți ale capitalei britanice, inclusiv la Enfield, lângă Tottenham și Brixton, în sudul Londrei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2169 secunde