Anunț important despre folosirea armei nucleare. Ce spune liderul Kim Jong-Un

215
Anunț important despre folosirea armei nucleare.  Ce spune liderul Kim Jong-Un - armenucleare-1462706842.jpg

Articole recomandate

Coreea de Nord nu va face uz de armele sale nucleare decât dacă suveranitatea sa îi este amenințată de către o altă putere nucleară, a afirmat liderul nord-coreean

Kim Jong-Un în fața congresului Partidului Muncitorilor, potrivit AFP.

"Ca putere nucleară responsabilă, republica noastră nu va utiliza o armă nucleară fără ca suveranitatea să îi fie încălcată de forțe ostile și agresive cu bombe atomice", a declarat, sâmbătă, Kim Jong-Un, citat de agenția oficială de presă KCNA.

El a promis că Phenianul "își va respecta cu fidelitate" angajamentele sale de neproliferare și va face presiuni pentru o denuclearizare internațională. Coreea de Nord s-a retras, în 2003, din Tratatul de Neproliferare Nucleară care obligă statele "să continue de bună-credință negocieri privind măsuri relative la dezarmarea nucleară".Țara este afectată de o serie de sancțiuni internaționale impuse după efectuarea primului test cu bombă atomică în 2006, urmat de alte trei și de numeroase lansări de rachete. Ultimul test nuclear a avut loc pe 6 ianuarie, iar Phenianul a susținut că a fost vorba despre o bombă cu hidrogen sau bombă H.

v v v

Coreea de Nord a inaugurat, vineri, prima sa mare adunare politică din ultimii aproape 40 de ani, un congres al partidului unic la putere care urmează să consacre puterea absolută a lui Kim Jong-Un.

Phenianul a trâmbițat, ieri dimineață, iminența unui anunț important, care, în realitate, a fost difuzarea discursului rostit cu o zi înainte de liderul nord-coreean Kim Jong-Un, în timpul congresului excepțional al partidului la putere, infor-mează AFP.

Evenimente importante, cum ar fi testele nucleare sau decesul unei persoane din conducerea la vârf a statului nord-coreean, au fost de multe ori precedate de un asemenea avertisment privind "iminența unui anunț extrem de important". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9803 secunde