Aproape 1,5 milioane de locuitori din teritoriile ucrainene ocupate au primit cetăţenie rusă

1429
Aproape 1,5 milioane de locuitori din teritoriile ucrainene ocupate au primit cetăţenie rusă - 1-1685517131.jpg
Rusia a distribuit 1,5 milioane de paşapoarte locuitorilor din regiunile pe care ea le ocupă în Ucraina, a anunţat prim-ministrul rus Mihail Mişustin, un mijloc pentru Moscova de a-şi întări controlul asupra acestor teritorii, informează agenţia AFP.

Locuitori din aceste regiuni intervievaţi mai devreme în luna mai de AFP au explicat că au fost supuşi presiunilor pentru a obţine un paşaport rus, care a devenit necesar pentru o serie întreagă de proceduri administrative în aceste teritorii.

„De la începutul lui octombrie anul trecut, aproape 1,5 milioane de persoane originare din noile regiuni au primit un paşaport rusesc şi cetăţenia rusă”, a declarat Mişustin, în timpul unei reuniuni guvernamentale.

El a îndemnat ca locuitorii regiunilor ocupate „să simtă schimbările reale ce se operează în oraşele şi satele” lor, în special în termeni de reconstrucţie, de posibilităţi de educaţie şi de locuri de muncă.

Rusia a revendicat în septembrie 2022 anexarea a patru regiuni ale Ucrainei pe care le ocupă parţial, după modelul Peninsulei Crimeea anexată de Moscova în 2014.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5692 secunde