Din cauza crizei economice

Aproape 60% dintre italieni nu își pot permite o vacanță

73
Peste 30 de milioane de italieni nu își vor putea permite în vara aceasta o vacanță, iar 54% dintre aceștia declară că acest lucru este o consecință a crizei economice, potrivit unui sondaj difuzat recent de societatea IPR Marketing, preluat de presa din Peninsulă. 

Puținii "norocoși" care se vor deplasa totuși în concediu aleg vacanțe scurte, "low cost", în stațiuni apropiate de localitatea de domiciliu, eventual în aceeași regiune, din cauza costului ridicat al carburanților.

Cheltuielile medii dedicate concediului din vara anului 2013 vor fi de circa 670 de euro pentru vacanțe în Peninsulă (preferate de circa 80% dintre italieni) și de 1.062 de euro pentru puținii italieni care își pot permite un concediu în străinătate.

Scade și numărul turiștilor străini care sosesc în Peninsulă (-1,8% față de anul 2012), din cauza prețurilor ridicate și a serviciilor care nu sunt întotdeauna la înălțimea așteptărilor. Se reduce mai ales numărul turiștilor francezi și britanici, dar crește puțin numărul turiștilor din Germania, SUA și Japonia. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2882 secunde