Argentina dezaprobă tentativa Marii Britanii de militarizare a conflictului din Insulele Falkland

410
Argentina dezaprobă tentativa Marii Britanii de militarizare a conflictului din Insulele Falkland - 120131dauntless1215pphotoblog600-1328101578.jpg
Argentina "respinge tentativa britanică de militarizare a conflictului" din Insulele Malvine (Falkland) și regretă viitoarea sosire a prințului William în "uniformă de cuceritor", a declarat marți Ministerul Afacerilor Externe argentinian.

"Republica Argentina respinge tentativa britanică de a militariza un conflict asupra căruia Națiunile Unite s-au pronunțat deja în repetate rânduri, susținând o rezolvare a acestuia prin negocieri bilaterale", a precizat Ministerul Afacerilor Externe argentinian după ce Londra a anunțat marți trimiterea în această zonă a unei nave de război "pentru o misiune de rutină", conform marinei britanice.

"Prințul William va sosi în Insulele Malvine în același timp cu membri ai forțelor armate ale țării sale", a precizat ministerul.

"Poporul argentinian regretă că moștenitorul coroanei va sosi îmbrăcat în uniformă de cuceritor și nu cu înțelepciunea unui om de stat dedicat servirii patriei și dialogurilor între națiuni", a adăugat ministerul.

Acest arhipelag, locuit de 3.000 de persoane, se află sub controlul Marii Britanii din 1833, după ce au fost alungate autoritățile argentiniene. Aproximativ 1.000 de soldați britanici sunt dislocați în Insulele Falkland.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8155 secunde