Armata americană a bombardat poziții ale grupării Stat Islamic în Siria: Cel puțin 120 de insurgenți au fost uciși

87
Armata americană a bombardat poziții ale grupării Stat Islamic în Siria: Cel puțin 120 de insurgenți au fost uciși - avion19eee002a8a2-1411482181.jpg

Articole recomandate

Statele Unite și aliații lor arabi au efectuat, pentru prima oară, aproximativ 20 de raiduri împotriva pozițiilor organizației Stat Islamic în provincia siriană Raqa (nord), au anunțat Pentagonul, o organizație neguvernamentală și militanți. Raidurile efectuate au provocat moartea a cel puțin 120 de insurgenți extremiști.


Raidurile efectuate marți de o coaliție condusă de Statele Unite în nordul și estul Siriei au provocat moartea a cel puțin 120 de insurgenți extremiști și rănirea altor 300, a anunțat o organizație neguvernamentală, citată de AFP.

Printre morți figurează 70 de membri ai organizației extremiste Stat Islamic (SI) și 50 de membri ai rețelei al-Qaida. În plus, 300 de membri ai grupării Stat Islamic au fost răniți, dintre care 100, aflați în stare gravă, au fost transferați în Irak, potrivit Observatorului Sirian al Drepturilor Omului (OSDO).



"Pot să confirm că armata americană și forțe ale națiunilor partenere efectuează o acțiune militară contra teroriștilor din cadrul SIIL în Siria cu avioane de vânătoare, bombardiere și rachete de tip Tomahawk", a anunțat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, contraamiralul John Kirby, citat într-un comunicat.


Începând din 8 august, poziții ale grupării SI în Irak sunt aproape în fiecare zi vizate de tiruri ale armatei americane. Președintele Obama a autorizat aceste atacuri pentru a veni în ajutorul armatei irakiene și forțelor kurde, puse în derută de SI, mai bine înarmată și mai disciplinată. Datorită acestor atacuri, forțele irakiene au reușit să se reorganizeze și să recucerească mai multe locuri strategice.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5742 secunde