Ursula von der Leyen îşi apără palmaresul în faţa contracandidaţilor la conducerea Comisiei Europene

223
Ursula von der Leyen îşi apără palmaresul în faţa contracandidaţilor la conducerea Comisiei Europene - 1-1714462691.jpg

Articole de la același autor

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, candidată pentru un al doilea mandat, i-a criticat pe reprezentanţii lui Putin care încearcă să distrugă Uniunea Europeană din interior şi şi-a apărat palmaresul în prima dezbatere organizată înaintea alegerilor europene din iunie, informează agenţia AFP.

În timpul unei dezbateri cu reprezentanţii a şapte partide europene, Ursula von der Leyen a fost ţinta criticilor, în special din partea europarlamentarului danez Anders Vistisen, membru al grupului ID (extrema dreaptă), care a declarat că mandatul său la conducerea Comisiei Europene a fost un dezastru.

Provenind din partea Partidului Popular European (PPE, dreapta), principala familie politică din Parlament, oficialul german în vârstă de 65 de ani a amintit că cei doi candidaţi fruntaşi ai AfD (extrema dreaptă germană, membru al ID) la alegerile europene sunt sub anchetă, suspectaţi că sunt în solda preşedintelui rus Vladimir Putin. Ea a cerut acestui grup politic să-şi „cureţe casa înainte de a critica”.

În cadrul acestei dezbateri care a ţinut mai bine de o oră şi jumătate, organizată la Maastricht (Ţările de Jos), Ursula von der Leyen i-a denunţat pe „împuterniciţii lui Putin care încearcă să distrugă Uniunea Europeană din interior, prin dezinformare şi polarizare”, acuzându-l pe reprezentantul ID că ar fi un astfel de exemplu.

Ea a exclus orice cooperare cu acest grup politic. Întrebată însă despre posibilitatea de a colabora cu grupul ECR (naţionalişti conservatori), din care face parte Reconquęte, formaţiunea francezului Eric Zemmour, dar şi partidul spaniol Vox, ea a estimat că „aceasta ar depinde de componenţa Parlamentului şi de cine este în acel grup”.

Un răspuns care l-a uimit pe luxemburghezul Nicolas Schmit, actualul comisar european pentru ocuparea forţei de muncă şi drepturile sociale, desemnat candidat la preşedinţia Comisiei de către Partidul Socialiştilor Europeni (PSE). „Nu putem împărţi valorile şi drepturile pe baza unor aranjamente politice”, a denunţat el.

Candidatului Partidului Stângii Europene (PGE), comunistul austriac Walter Baier, care pledează pentru o soluţie politică menită a pune capăt războiului din Ucraina, Ursula von der Leyen i-a replicat: „Dacă vrem să punem capăt acestui război, Putin trebuie doar să oprească luptele”.

Preşedinta Comisiei Europene a apărat, de asemenea, Pactul Verde (Pactul Ecologic European), care a cristalizat furia fermierilor şi a stârnit din partea anumitor ţări, inclusiv Franţa, apeluri la o pauză de reglementare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3107 secunde