Armata israeliană anunţă că a descoperit cel mai mare tunel săpat sub Fâşia Gaza

2420
Armata israeliană anunţă că a descoperit cel mai mare tunel săpat sub Fâşia Gaza - 1-1702887127.jpg

Articole de la același autor

mare tunel pe care Hamas l-a săpat sub Fâşia Gaza şi care duce la doar câteva sute de metri din teritoriul său. Un fotograf al AFP căruia i s-a permis să meargă acolo a constatat că tunelul era suficient de mare pentru ca prin el să poată trece vehicule mici.

„Această reţea masivă de tuneluri, care este împărţită în mai multe ramuri, se întinde pe mai mult de patru kilometri şi se află la 400 de metri de punctul de trecere Erez”, între Israel şi nordul Fâşiei Gaza, au transmis forţele armate israeliene într-un comunicat.

Forţele israeliene spun că tunelul a costat milioane de euro şi a fost săpat ani de zile sub conducerea lui Mohamed Sinwar, fratele lui Yahya Sinwar, liderul Hamas considerat arhitectul atacului din 7 octombrie.

Tunelul este echipat cu un sistem de conducte, electricitate, ventilaţie, canalizare, reţele de comunicaţii şi şine.

Armata israeliană susţine că a descoperit un număr mare de arme gata să fie folosite în cazul unui atac al Hamas.

„Hamas a investit în mod constant şi deliberat sume uriaşe de bani şi resurse în tuneluri teroriste care au un singur scop: să permită atacarea statului Israel şi a rezidenţilor săi”, a declarat locotenent-colonelul Richard Hecht, purtător de cuvânt al armatei israeliene.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3265 secunde