MAE: Un grup de 30 de persoane, cetăţeni români şi familiile acestora, evacuate din Fâşia Gaza, a ajuns în România

2667
MAE: Un grup de 30 de persoane, cetăţeni români şi familiile acestora, evacuate din Fâşia Gaza, a ajuns în România - img-1701884062.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că 30 de persoane, cetăţeni români şi familiile acestora, evacuate din Fâşia Gaza, au ajuns, miercuri, în România, cu o aeronavă militară. Totodată, a fost sprijinită evacuarea altor patru persoane, la solicitarea autorităţilor din Republica Moldova. Până în prezent, 279 de persoane, cetăţeni români şi membri de familie ai acestora, au fost evacuate din Fâşia Gaza.


Potrivit MAE, miercuri, în urma eforturilor complexe ale Celulei de Criză Interinstituţionale, prin intermediul Ambasadei României la Cairo şi al Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah, 30 de persoane, cetăţeni români şi membri de familie ai acestora, evacuate din Fâşia Gaza, au fost transportate în România la bordul unei aeronave militare.


Zborul a fost realizat cu sprijinul Ministerului Apărării Naţionale, cu o aeronavă C 27J Spartan aparţinând Forţelor Aeriene Române.


De asemenea, la solicitarea autorităţilor Republicii Moldova a fost acordat sprijin în vederea evacuării a 4 persoane din Fâşia Gaza, aflate în atenţia misiunii diplomatice a acestui stat.


Astfel, cele 34 de persoane au fost preluate din punctul de trecere a frontierei Rafah de către echipa consulară a misiunii diplomatice şi au fost însoţite până la Cairo, iar ulterior transportate în România.


Până în prezent, 279 de persoane, cetăţeni români şi membri de familie ai acestora, au fost evacuate din Fâşia Gaza.


”MAE continuă dialogul cu autorităţile israeliene şi egiptene în vederea facilitării evacuării şi a celorlalţi cetăţeni care au solicitat acest lucru, în funcţie de evoluţiile din teren şi de acordul părţilor implicate”, au transmis reprezentanţii ministerului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0112 secunde