MAE: 86 de cetăţeni români şi membri de familie, evacuaţi din Fâşia Gaza, au ajuns în România

381
MAE: 86 de cetăţeni români şi membri de familie, evacuaţi din Fâşia Gaza, au ajuns în România - taromfotofacebooktarom3e16170779-1699946539.jpg
Un grup de 86 de cetăţeni români şi membri de familie evacuaţi din Fâşia Gaza a ajuns în România, marţi, la bordul unei curse speciale, operate de către Compania Naţională TAROM, transmite Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Cei 86 de cetăţeni români şi membri de familie au ajuns pe teritoriul Republicii Arabe Egipt prin punctul de frontieră Rafah, în cursul zilei de sâmbătă, fiind preluaţi ulterior de către reprezentanţii Ambasadei României în Egipt. O echipă mobilă a Celulei de Criză a MAE i-a însoţit apoi până la Cairo, de unde au fost îmbarcaţi spre România.

MAE continuă dialogul cu autorităţile israeliene şi egiptene în vederea facilitării evacuării şi a celorlalţi cetăţeni români şi membri de familie aflaţi în Fâşia Gaza, în funcţie de evoluţiile din teren şi de acordul părţilor implicate.

''Reamintim faptul că, în prezent, trei echipe consulare mobile din cadrul Unităţii de Reacţie Rapidă a Celulei de Criză MAE se află în Egipt, în vederea sprijinirii demersurilor specifice în teren'', arată sursa citată.

Până în prezent, 220 de cetăţeni români şi membri de familie ai acestora au fost evacuaţi din Fâşia Gaza. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4106 secunde